Україна вже працює над реформами: Стефанішина зустрілась з послами країн G7

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина обговорила з послами країн «Групи семи» питання безпеки, відбудови України та рух до членства в Євросоюзу.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанішина зауважила, що посли привітали Україну з отриманням статусу кандидата та висловили готовність підтримати на шляху реформ для подальшого зближення з ЄС, сторони детально обговорили виконання рекомендацій Єврокомісії. Віцепрем’єрка відзначила, що Україна вже працює над необхідним законодавством.

«Статус кандидата для України став визнанням усіх тих реформ, які ми провели за останні 8 років, але тривалий шлях ще попереду. Статус кандидата відкриває для України нові інструменти, які ми зможемо використати для реалізації необхідних реформ та набуття повноцінного членства у Євросоюзі", – сказала Стефанішина.

Віцепрем’єрка також обговорила з послами процес відновлення України, який включатиме як реконструкцію, так і покриття дефіциту бюджету. Вона наголосила на важливості спільних негайних дій для підтримки українців в умовах війни, особливо соціально вразливих груп, та відновлення житлово-комунальної інфраструктури.

Крім того, учасники обговорили безпекову ситуацію та результати Саміту НАТО у Мадриді. Подякувавши партнерам за надану військову допомогу, Стефанішина наголосила на необхідності подальшої потужної підтримки: «Це питання виживання Української держави; наша можливість захистити українців».

Як повідомляв Укрінформ, Стефанішина за підсумками зустрічі з послами країн ЄС заявила, що держави-члени готові допомогти уряду України максимально наблизити національне законодавство до актів права ЄС, зокрема через залучення додаткової експертизи.