ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди за останню добу

Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив нову добірку фейків, що їх поширила минулої доби російська пропаганда.

Про це повідомляє ЦПД у Telegram, передає Укрінформ 

Так, глава МЗС рф лавров заявив, що «захід робить все, щоб припинити роботу ЗМІ, які надають об’єктивні відомості щодо того, що відбувається [в Україні]», однак в ЦПД попереджають, що ця інформація не відповідає дійсності та є маніпуляцією, бо країни ЄС припиняють діяльність лише тих пропагандистських ЗМІ, що фінансуються з рф.

Читайте також: росія поширює фейк про розкол в НАТО у ставленні до війни в Україні

Також в Міністерстві оборони росії заявили, що «українські військові розмістили та замінували ємності з рідким хлором на насосно-фільтраційній станції Слов'янської ТЕС. Їх планують підірвати при підході ЗС рф до об’єкту для подальшого звинувачення російської армії перед світовою спільнотою». У ЦПД наголошують, що це дезінформація.

Читайте також: Заміновані мости й «коридори смерті»: ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди

Також російські ЗМІ маніпулюють і на тему біженців з України, наголосили у центрі протидії дезінформації. Так, ЗМІ рф повідомили: «в Європи закінчуються кошти на утримання біженців з України... У Латвії їх виселяють з готелів, у Німеччині урізають допомогу, в Польщі не виплачують компенсації... В ЄС відгукуються про українських біженців, що ті нахабніють, не працюють і завжди всім незадоволені». Це також є відвертою маніпуляцією.

Читайте також: міноборони рф поширює фейк про «провокації» ЗСУ на Дніпропетровщині

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.