Сили ППО збили три ракети, якими росія атакувала порти Очакова і Чорноморська

Українські сили протиповітряної оборони сьогодні збили три ракети, якими ворог атакував портову інфраструктуру Очакова Миколаївської області та Чорноморська Одеської області.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці, інформуючи про оперативну обстановку на півдні України станом на 14.00.

«З використанням авіації опівдні ворог атакував ракетами Х-59 портову інфраструктуру Очакова та Чорноморська. Влучна робота сил протиповітряної оборони ліквідувала всі три ракети над морем», - ідеться у повідомленні.

Вночі в районі Лозового Херсонської області була відбита контратака посиленого взводу противника. Втративши БТР-82, двох осіб вбитими і 5 пораненими, ворог відійшов.

Пара українських гелікоптерів завдала удар по скупченню противника на північний захід від Правдиного.

Читайте також: Як українська ППО під ранок збивала російські ракети

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі у складі 4 надводних та 2 підводних ракетоносіїв продовжує блокування судноплавства і погрожує застосуванням 40 крилатих ракет.

«Зусилля ворожої пропаганди спрямовані на поширення інформації, що всі бази відпочинку, готелі і дитячі оздоровчі комплекси на чорноморському узбережжі заповнені «бойовиками- нацистами». Ворог вкотре готує собі виправдання на випадок влучання у соціальну інфраструктуру», - зазначили в ОК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що корабельне угруповання рф у Чорному морі продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині, але у ворога немає ні сил, ні можливостей, щоб здійснити масштабну десантну операцію на узбережжя.