Пентагон не вірить заявам про «жест доброї волі» рф, яка відступила від острова Зміїний

Міністерство оборони США не вірить, що рф забрала свої війська з острова Зміїний у Чорному морі як жест доброї волі, заявив у п’ятницю журналістам посадовець Пентагону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони Сполучених Штатів.

«Українці дуже успішно чинили тиск на росіян, зокрема за допомогою ракет «Гарпун»... І дуже ускладнили для росіян підтримку своїх операцій там, зробивши їх вразливими для українських ударів. Тому, звичайно, росія покинула острів», - сказав він.

Читайте також: кремлівські пропагандисти брешуть, що Зміїний досі під контролем росії

У результаті цього Україні стало набагато легше захищати Одесу, а в майбутньому буде простіше відкрити шляхи для судноплавства, додав чиновник.

За його словами, українські сили домоглися значних успіхів у використанні нещодавно поставлених із країн Заходу артилерійських систем з більшою дальністю стрільби. Ідеться, зокрема, про знищення російських командних пунктів.

Читайте також: Військові розповіли, як загарбники тікали з острова Зміїний, знищуючи власну техніку

Посадовець зазначив, що Україна тільки почала використовувати системи HIMARS, які можуть вражати цілі на відстані до 64 кілометрів.

«Ви бачите, що українці обирають цілі й потім точно вражають їх, забезпечуючи таким чином ослаблення російського потенціалу», - цитує посадовця CNN.

Читайте також: Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні на $820 мільйонів

Він підкреслив, що росія свідомо обстрілювала торговельний центр у Кременчуці, спростувавши твердження путіна, ніби російські війська не завдають ударів по цивільних об'єктах.

У п’ятницю США оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги в обсязі 820 млн доларів.