рф не зможе створювати сучасне озброєння лише на власних комплектуючих – експерт

Виключно на власних комплектуючих сучасну військову техніку рф виробляти не зможе, адже елементна база новітньої техніки має дуже істотні вимоги.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник директора – головний конструктор КБ "Роботікс" Іван Кириченко.

«Власне виробництво в рф не перекриє навіть 30-40% від тих компонентів, які використовуються в роботах. Не дивлячись на ембарго, ми бачимо, що західні мікросхеми й надалі використовуються в російській техніці. Звичайно, є певні механізми обходу санкцій, коли розвідувальні структури російської федерації купують компоненти в других чи третіх країнах», - додав він.

Кириченко пояснив, що якась частина іноземних компонентів уже знаходиться в рф, а навіть якщо і пофантазувати, що можливо повністю перекрити потрапляння таких комплектуючих до Росії, то вони істотно почнуть відчувати нестачу таких комплектуючих за рік чи два.

Читайте також: Спеціально оснащений бойовий наземний робот більш ефективний за танк – розробник

«Розраховувати, що росія не буде здатна обходити санкції та закуповувати іноземні комплектуючі – це не той шлях, який надасть Україні змогу отримати перевагу на полі бою», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, підприємства ОПК росії намагаються знайти аналоги сотень найменувань комплектуючих для своїх літаків.