росія шукає сотні імпортних деталей для своїх літаків - розвідка

Підприємства ОПК росії намагаються знайти аналоги сотень найменувань комплектуючих для своїх літаків.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«Отримано матеріали службового листування від 20 червня між командуванням 8-ої авіаційної дивізії особливого призначення з керівництвом підприємств оборонно-промислового комплексу, які здійснюють виробництво, ремонт та обслуговування літаків серій «Ан», «Іл», «Ту» різних типів та призначення. Командування 8 АД ОсП занепокоєне відсутністю імпортних комплектуючих для ремонту, обслуговування літаків серій «Ан», «Іл», «Ту», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, щоб вийти із ситуації, у росії пропонують відпрацювати на базі підприємств ОПК рф можливість імпортозаміщення окремо по кожному типу літаків.

«Найбільше найменувань – для Іл-96-400vvip. 114 комплектуючих виробництва Німеччини, Франції, США, Великої Британії, України та Нідерландів. Також потрібно 71 імпортна комплектуюча для літаків типу Ту-214, 39 – для Ту-154 та багато деталей для інших видів літаків», - повідомляє розвідка.

Читайте також: Виробники прохолодних напоїв у рф зіткнулися з нестачею вуглекислого газу

У розвідці уточнюють, що більшість необхідних деталей – виробництва США та України. Серед комплектуючих та систем, які перестали поставляти до рф після введення санкцій, - системи посадки по маяках, детектори диму, метеолокатори, радіолокаційні системи, навігаційні системи та навіть кавоварки з мікрохвильовками.

Як повідомляє управління розвідки, раніше голова комітету ради федерації росії з конституційного законодавства та держбудівництва повідомив, що «програму імпортозаміщення провалено повністю, окрім бравурних звітів галузевих відомств немає нічого».