Пентагон уточнив, що увійшло до останнього пакета військової допомоги Україні

Сполучені Штати виділяють 18 катерів, чотири системи HIMARS, десятки тисяч артилерійських снарядів, а також багато іншого озброєння й техніки містить пакет допомоги на $450 мільйонів, оголошений раніше цього тижня.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Пентагону в п’ятницю, передає Укрінформ.

«До цього пакету увійшло 18 морських і річкових патрульних катерів», - зазначається в повідомленні.

Як уточнюється, ця кількість включає два 10-метрових річкових судна; шість 12-метрових морських бойових катерів; десять 11-метрових патрульних катерів Dauntless Sea Ark.

«Здебільшого вони призначені для захисту річкових шляхів, а також для того, щоби Україна могла зберегти контроль над річковими шляхами. Їх також можна використовувати в прибережних районах», - зазначив у цьому зв’язку високопоставлений представник оборонного відомства США.

Читайте також: Зеленський подякував США за додаткові системи HIMARS

Новий транш також передбачає надання чотирьох високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS; 36 тисяч артилерійських снарядів калібру 105мм; 18 тактичних тягачів для гаубиць; 1,2 тисячі автоматичних гранатометів Mk-19, а також 2 тисячі кулеметів.

«Очевидно, що кожний із цих пакетів також включає багато запчастин», – зауважив у цьому зв’язку чиновник.

Читайте також: ГУР відреагувало на погрози рф атакувати американське посольство у Києві

Він також підкреслив, що Україні допомагають не лише Сполучені Штати, але й більшість із майже 50 країн, які увійшли до складу Контактної групи з питань оборони України, так званого формату «Рамштайн».

Читайте також: ЗСУ вимушені вести маневрену оборону та займати більш вигідні рубежі - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім офіційно оголосив про виділення Україні чергового пакету оборонної допомоги на 450 мільйонів доларів США.