Відповідальні за майбутнє об'єднуються

Здолати війну можливо лише за умови нашої здатності об’єднуватися навколо стратегічних питань суспільного розвитку, створювати ефективні механізми публічного управління, нести індивідуальну та колективну відповідальність за дії і вчинки, які формують засади майбутнього - як нашої держави, так і нашої власної долі.

За великої кількості загальних слів і гасел  дуже важливо відчувати справжню підтримку з боку товариша, партнера і побратима, яка спрямована на реальні справи і відповідальні дії. Єднання десятків і сотень тисяч знайомих і незнайомих українців та іноземців - як на фронті, так і в тилу, - спонукає вірити у реальні зміни на краще, у якому повага до особистості у цій державі є пріоритетом.

Об’єднавшись у громадську організацію "Відповідальні за майбутнє", державні і громадські діячі, активісти, бізнесмени, волонтери, іноземні партнери і просто громадяни поставили за мету створити дієві механізми громадської участі та контролю за процесами відновлення життя у постраждалих районах України.

Ми намагаємось, наскільки це можливо у сучасних умовах, предметно, якісно і оперативно разом з усіма заінтересованими сторонами допомогти громадам повернутися до нормального і функціонального життя. Зокрема, йдеться і про м. Ірпінь, яке потребує відновлення освітянської, медичної, гуманітарної сфер, без яких неможливе повноцінне функціонування жодної місцевої громади.

Крім того, важливо до таких проектів і справ залучати всіх тих, хто вміє робити конкретні кроки, користується заслуженим авторитетом у суспільстві та спроможні нести відповідальність за долю людей і власне майбутнє. Нехай гідність, честь, професіоналізм і відповідальність знову стануть основною ознакою сучасної української політичної нації. Майбутнє повинно бути за нами, якщо ми його творці, а не наймити!

Сергій Телешун

Fb