Держдеп вивчає повідомлення про можливе захоплення росією у полон двох американців

У Держдепартаменті США вивчають повідомлення про можливе захоплення у полон російськими силами двох американських громадян на території України.

Про це повідомляє Голос Америки, повідомляє Укрінформ.

«Ми уважно стежимо за ситуацією і знаходимося в контакті з українською владою», - йдеться у заяві Держдепартаменту США.

Водночас представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив у середу, що адміністрація не може підтвердити повідомлення про зниклих безвісти американців.

«Ми зробимо все можливе, щоб стежити за цим і подивитися, що ми можемо про це дізнатися», - сказав він.

Член Палати представників Адам Кінзінгер написав у соцмережах, що американці були зараховані до української армії, і «ми очікуємо, що з [ними]... поводитимуться відповідно до Женевської конвенції».

Раніше члени делегації штату Алабама, які виступили в Конгресі, заявили, що два ветерани армії США, 39-річний Александр Друке і 27-річний Енді Тай Нгок Хюїнь, які перебували в Україні та допомагали ЗСУ боротися з росією, зникли безвісти кілька днів тому, і про їхню долю нічого не відомо.

Оперативна група Baguette повідомила в Твіттері, що двох американців, які билися разом з українськими військовими, було взято в полон тиждень тому.

Читайте також: Полонені захисники Маріуполя перебувають у Донецькій області - Данілов

Як повідомлялося, на початку війни Україна створила Міжнародний легіон для іноземних громадян, які хотіли допомогти захистити країну від російського вторгнення.