Гаубиці союзників вже на фронті, але треба більше важкої зброї – Єрмак

Надані міжнародними партнерами гаубиці вже на фронті, однак Україна потребує набагато більше важкого озброєння, реактивних систем залпового вогню, танків та зенітно-ракетних комплексів.

Про це зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, повідомляє Укрінформ. 

«Гаубиці від наших союзників воюють на передовій. Але нам потрібно набагато більше важкого озброєння, реактивних систем залпового вогню, танків та ЗРК. Перелік потреб сформований», - написав він.

Також очільник ОП розповів, що генсек НАТО Єнс Столтенберг напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу у Брюсселі закликав надати Україні більше важкої зброї.

«Перемогу здобувають силою», - підкреслив Єрмак.

Як повідомлялося, у середу в Брюсселі заплановане засідання Контактної групи з питань оборони України. Також 15-16 березня у Брюсселі відбуватиметься засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони НАТО.

Читайте також: «Рамштайн-3» збере близько 50 країн, які підтримують Україну

Формат Контактної групи з питань оборони України був ініційований у квітні Сполученими Штатами Америки. Перша зустріч відбулася в німецькому Рамштайні наприкінці квітня. Друга зустріч, відома як «Рамштайн-2» відбулася у віртуальному форматі 23 травня та, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, перетворилася на цілу коаліцію держав на підтримку України.

Фото: ОП