Вбивство жителя Київщини: ідентифікували снайпера рф – з «миротворчих» військ

Фото

Правоохоронці ідентифікували російського снайпера, який в лютому під час захоплення села Перемога Київської області вбив мирного жителя.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

“Ідентифіковано російського снайпера, який вбив цивільного на Київщині. Це Олег Ільїн - снайпер 15-ї окремої мотострілецької “Олександрійської” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу зс рф, що належить до складу так званих російських “миротворчих” військ”, - повідомила Венедіктова.

Київська обласна прокуратура та слідчі СБУ встановили, що у лютому під час захоплення села Перемога цей росіянин вбив 53-річного місцевого жителя, який повертався додому.

Читайте також: Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні та 1,5 місяця - Венедіктова

Кілька днів із чоловіком не було зв’язку, поки товариш не знайшов його тіло із простреленою головою в парку неподалік позицій, де чергували російські війська. росіяни ще 9 днів не давали односельцям забрати тіло, і лише згодом дозволили поховати у вказаному ними місці в тому ж парку.

Венедіктова заявила, що прокуратура зібрала достатньо доказів, щоб цей військовослужбовець рф отримав статус підозрюваного в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Генеральний прокурор опублікувала фото снайпера і закликала громадян повідомляти на єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75, якщо вони впізнають підозрюваного і знають про його причетність до інших злочинів.

Читайте також: Воєнні злочини: Нідерланди хочуть відправити в Україну ще одну групу судмедекспертів

Згодом стало відомо, що снайперу 15-ї "миротворчої" бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил рф оголосили підозру.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення російської федерації правоохоронці станом на 25 травня зареєстрували 20183 злочинів росіян.