Кількість поранених дітей в Україні внаслідок агресії рф зросла до 463

Унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні поранені 463 дитини.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Як зазначили в ОГП, більше ніж 724 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

"Станом на ранок 3 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 261. Зросла кількість поранених - 463", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 187, Київській - 116, Харківській - 112, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській області - 15.

"У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про поранення трьох дітей у Маріуполі Донецької області", - зауважили в ОГП.

Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами російської федерації пошкоджені 1938 закладів освіти. Повністю зруйновані - 182.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня голова Департаменту захисту прав дітей та протидії насильству Офісу генпрокурора України Юлія Усенко поінформувала про наявність 1042 кримінальних проваджень щодо злочинів проти дітей.