У Маріуполі затоплене військове судно «Донбас» досі не дає ворогу запустити порт

Відео

У захопленому російськими загарбниками Маріуполі затоплене військове судно «Донбас» досі заважає агресору запустити роботу морського торговельного порту.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Незламний та Нескорений. Останній наш військовий прапор в місті. На затопленому військовому судні «Донбас». Яке досі заважає окупантам запустити роботу порту», - написав Андрющенко.

Він опублікував відео з порту, на якому видно над водою частину надпалубної конструкції затопленого судна з прапором.

Андрющенко раніше зазначав, що загарбники хочуть вивезти металопрокат та залишки зерна з території Маріупольського порту. Металопрокату, за його словами, в порту на декілька десятків мільйонів доларів США.

Читайте також: У Маріуполі росіяни готуються розширити братську могилу - говорять про можливу епідемію

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників, загинули щонайменше 22 тисячі людей. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Місто стоїть на порозі екологічної та інфекційної катастрофи.

Читайте також: У Маріуполі скасували літні канікули, щоб «готувати» школярів до російської програми

Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».