ЗСУ звільнили селище на Харківщині та відбили штурм на півдні

Дані Генштабу

Українські військові відновили контроль над населеним пунктом Кутузівка Харківської області, а також стримали наступ противника Курахівському і Південнобузькому напрямках. Крім того, ЗСУ відкинули ворога на раніше зайняті позиції біля Рубіжного.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Найбільшу активність загарбники виявляють на Слобожанському та Донецькому напрямках, ворожа авіація завдає ракетних ударів по об’єктах в Україні з території білорусі.

«Триває ворожа наступальна операція у Східній операційній зоні з метою оточення угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. Найбільша активність противника спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках», - йдеться у зведенні станом на 18.00.

Як зазначається, на Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін діяльності війьк рф не зафіксовано. Авіація противника продовжує завдавати ракетних ударів по об’єктах на території України з території республіки білорусь. За наявною інформацією, авіаційні підрозділи Повітряно-космічних сил рф продовжують використовувати аеродром Барановичі. Засоби протиповітряної оборони збройних сил білорусі продовжують несення чергування в посиленому режимі.

Читайте також: На Запоріжжі українські військові знищили міст, яким ворог постачав техніку з Криму

Водночас на Сіверському напрямку ознак формування російськими силами угруповання для відновлення наступу не виявлено. Загарбники проводять заходи з посилення прикриття визначених ділянок кордону. Зокрема, до прикордонної зони у напрямку Чернігівської та Сумської областей уведено додаткові підрозділи Росгвардії.

На Слобожанському напрямку, зазначає Генштаб, на території Бєлгородської області рф противник розгорнув до п’яти дивізіонів ОТРК “Іскандер-М”. Ворог продовжує здійснювати перегрупування своїх сил. За наявною інформацією, для відновлення боєздатності на територію росії виведено батальйонну тактичну групу Повітряно-десантних військ через значні втрати в особовому складі та техніці. Крім того, батальйонна тактична група зі складу підрозділів 29-ї армії Східного військового округу переміщена з території Бєлгородської області на Харківщину. Противник продовжує повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

У Генштабі поінформували, що російські підрозділи здійснили спробу наступу на позиції сил оборони України на напрямках Бражківки та Довгенького, проте успіху не мали, зазнали втрат і відійшли. Також окупанти безуспішно намагалися взяти під контроль основні об’єкти Великої Комишувахи.

Водночас силами оборони України відновлено контроль над населеним пунктом Кутузівка Харківської області.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог з метою сковування українських військ та утримання раніше зайнятих рубежів завдавав ударів по позиціях підрозділів ЗСУ із застосуванням реактивних систем залпового вогню й артилерії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

Повідомляється, що російські війська намагалися повністю захопити Рубіжне, але успіху не мали, зазнали втрат і відступили на раніше зайняті позиції.

Крім того, на Курахівському напрямку загарбники безуспішно намагалися наступати у напрямках населених пунктів Солодке та Новомихайлівка.

Ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні українських підрозділів в районі заводу “Азовсталь”, аби не допустити їх прориву.

На напрямку Донецьк - Запоріжжя загарбники проводили наступ у напрямку населених пунктів Нескучне і Времівка, успіху не мали. Продовжують посилювати угруповання військ.

Читайте також: Лінію фронту відсунули від Кривого Рогу, але були спроби штурму – Вілкул

Кораблі флоту окупантів в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують завдавати ракетних ударів по території України, виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій та ведуть розвідку.

На Південнобузькому напрямку успішно відбито спробу штурмових дій противника в районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Іванівка та Заградівка.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного російського вторгнення бойові втрати рф в Україні становлять орієнтовно 22 800 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ