У районі Гуляйполя «Азов» узяв у полон мобілізованих з ОРДЛО

У Запорізькій області в районі Гуляйполя бійці полку "Азов" узяли у полон кількох мешканців ОРДЛО, мобілізованих російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це Запорізька ОВА повідомляє у Фейсбуці.

“На Запоріжжі тривають локальні бої по всій лінії зіткнення. Російські війська продовжують спроби просунутись на схід від Гуляйполя та заволодіти Великою Новосілкою і покращити тактичне положення своєї армії в напрямку Запоріжжя. Успіху не мають, відходять із втратами. Щобільше, у районі Гуляйполя полк "Азов" узяв у полон кількох мобілізованих із псевдореспублік Донбасу”, - ідеться в повідомленні.

Жителі тимчасово захопленої Василівки сьогодні вдень повідомляли про артилерійські обстріли. У Василівці російські військові здійснюють тиск на місцеву владу для складення повноважень.

Зазначається, що на тимчасово захоплених територіях Запорізької області російські військові оглядають оселі місцевих жителів у пошуках представників силових та правоохоронних структур України. Також ворог здійснює перепис населення: пересування без документів, що засвідчують особу росіяни забороняють.

Читайте також: Російські військові забирають документи у «новобранців» з ОРДЛО - Генштаб

Мелітопольці на початку тижня зафіксували колону з фур, яка вивозила залишки сільгосптехніки та зерно з елеватора в бік Криму.

Надходить інформація про те, що військові російської федерації захопили Мелітопольський міський краєзнавчий музей. Колаборанти вказали росіянам місце, де зберігається скіфське золото, знайдене археологами у 50-х роках минулого сторіччя.

У Мелітополі, Бердянську, Енергодарі та Токмаку російські військові допитують, обшукують журналістів і беруть у заручники тих, хто відмовляється співпрацювати.

Читайте також: Ворог суттєво сповільнив просування у напрямку Запоріжжя – Арестович

У Бердянську комунальне підприємство "Міськсвітло" припинило роботу через неможливість працювати у законодавчому полі України. Робота підприємства буде відновлена після стабілізації ситуації в області.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні проведення операції Об’єднаних сил українські захисники сьогодні успішно відбили шість атак ворога та знищили п'ять танків.