Повідомити ЗСУ про геолокацію ворога можна навіть без фото

Аби допомогти спинити ворога, достатньо всього лише зробити кілька фото або відео техніки та надіслати їх у єВорог, а якщо такої можливості немає, то можна надіслати детальний опис побаченого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держспецзв’язку у Телеграмі.

«Якщо ви побачили ворогів або їхню техніку, переконайтеся, що ви в безпеці, і негайно надсилайте інформацію у єВорог. Повідомити ЗСУ про окупанта через єВорог можна без фото чи відео, проте потрібен детальний опис того, що ви побачили»,- йдеться в повідомленні.

Якщо все ж вдалося зняти фото чи відео, то найкраще надсилати 3–4 зображення або відео до 1 хвилини. Проте якщо було вже знято довге відео, то краще його обрізати і надіслати фрагмент. Так аналіз заявки буде швидким, рекомендують у Держспецзв’язку.

Після того, як кадри були надіслані у єВорог, слід видалити кадри окупантів із телефона. Також потрібно переконатись, що ви в безпеці, перш ніж дістати телефон та почати знімати.

Читайте також: росії поки не вдається розпочати новий наступ в Україні – Маляр

Надсилати інформацію в чатбот треба якнайшвидше, адже актуальна інформація — найкорисніша. Вказуйте напрямок руху ворога чи техніки. Це дозволить нашій армії спрогнозувати час, коли окупант буде на певній точці, та знищити його.

Читайте також: Ворог продовжує перекидати війська в Україну та може готувати десант з моря

Як повідомляв Укрінформ, у березні Міністерство цифрової трансформації запустило новий чатбот у Телеграмі, завдяки якому можна повідомляти про пересування російської армії.