Агресор штурмує Попасну та Рубіжне, намагаючись зайти вглиб міст, проте зазнає втрат

Російський агресор на Луганщині штурмує Попасну та Рубіжне, намагаючись зайти вглиб міст, проте зазнає втрат і в живій силі, і в техніці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Орки штурмують Попасну та Рубіжне, рашисти намагаються зайти вглиб міст, проте несуть втрати», - написав очільник області.

Він розказав, що бої продовжуються в Попасній і Рубіжному, «але не може ворог продавити нашу оборону, залишає там десятки трупів, техніку свою, але все одно вони лізуть і лізуть».

За словами Гайдая, загарбники наразі накопичують сили для наступу і збільшують кількість обстрілів всієї області.

«Лінія фронту за ніч не змінилася. Водночас росіяни закидали снарядами Сєвєродонецьк та Гірську громаду. Обласний центр почали обстрілювати за поквартальною системою», - зазначив керівник ОВА.

Він також повідомив, що критична інфраструктура на Луганщині майже не функціонує, і з цим питанням ситуація буде тільки погіршуватися, ремонтувати вже нічого. І закликав всіх мешканців, які ще залишаються в області, евакуюватися.

«Скориговано маршрути для евакуації. Бережіть себе!», - наголосив Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами тощо. У регіоні зруйновано багато житлових будинків.

8 квітня на Луганщині із небезпечних населених пунктів, які постійно обстрілюють російські загарбники, евакуювали понад 1500 мирних жителів.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.