Учасники легіону «Свобода росії» розповіли про наслідки дій військових рф, які вони бачили на власні очі

Учасники легіону «Свобода росії» розповіли про наслідки дій російських військовослужбовців в Україні, які вони бачили на власні очі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вони поінформували на брифінгу.

Один із цих чоловіків поінформував, що він - військовослужбовець рф, і після того, як він потрапив на територію України, його взяли у полон мирні жителі.

«І я зрозумів, знаходячись тут, що тут немає ніякої спецоперації, що тут йде справжня війна рф проти мирного населення. Мені вдалося побувати у Бучі, і я своїми очима бачив ті жахи, які армія рф там вчиняла. Бачив маленьких дітей, які у буквальному сенсі цього слова були розірвані. Це були маленькі дівчатка, яким на вигляд не було навіть 10 років. Це були маленькі, ні в чому не винні діти», - поінформував громадянин.

Читайте також: У Бучі загарбники намагались спалити тіла шести вбитих цивільних із слідами катувань

Другий учасник легіону зазначив, що він також військовослужбовець рф і, як і багато інших, був відправлений на територію України для проведення так званої «спецоперації», як їм, за його словами, казало їхнє «доблесне» командування.

Російський підрозділ, у якому служив цей громадянин, був майже повністю знищений, бо потрапив під шквальний вогонь.

«Так я потрапив у полон, і, знаходячись у полоні, я усвідомив, що насправді це ніяка не спецоперація – йде повномасштабне вторгнення рф на території іншої держави з метою встановлення своєї влади, свого режиму», - зазначив цей чоловік.

За його словами, багато мирних жителів із тих, хто залишився у живих, розповідали, що з тих будинків, які вони роками облаштовували і в яких жили, що там вчинялося мародерство під егідою путінського режиму – російські військові виносили всі речі з цих будинків, намагаючись забрати із собою.

Читайте також: Російські мародери вже продають в інтернеті спортивні «трофеї» з України

«Я зрозумів для себе, що насправді тут (в Україні – ред.) роблять зс рф», - заявив другий учасник легіону.

Зі свого боку, третій учасник легіону, який, за його словами, був сержантом військ спецпризначення рф, заявив, що його, як і усіх інших російських військових, відправили на навчання, «але, як потім з'ясувалося, коли ми опинилися на території України, нас обманом втягнули у війну».

«Ми бачили усі звірства путінського режиму, які робилися солдатами рф – мародерства, коли речі виносили з будинків і хотіли повезти з собою, як трофей, на батьківщину. Також бачив вбивство мирних громадян, руйнування дитбудинків, лікарень, пологових будинків, у яких ховався мирний народ України, бачив, як армія рф використовувала як заручників мирних громадян, як живі щити», - поінформував третій учасник легіону.

Читайте також: Буча: Ми - ті, хто вижили і далі будемо тут жити

Відповідаючи на запитання, цей чоловік уточнив, що вони бачили наслідки того, що армія рф коїть у багатьох містах, зокрема, в Бучі, Харкові, Ірпені тощо.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що масові вбивства та звірства, що були скоєні на захоплених територіях України під час російської агресії, були скоєні російськими військами, і це підтверджують всі джерела – від розвідувальних до відкритих.