ЦПД викрив нові російські фейки про «ядерні розробки» України

Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку фейків росії навколо того, що Україна начебто здійснювала ядерні розробки, щоб «підірвати європейську безпеку».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЦПД при РНБО у Телеграмі.

«ЦПД при РНБО України повідомляє: росія продовжує дезінформувати світову спільноту про те, що Україна начебто здійснювала ядерні розробки, щоб «підірвати європейську безпеку»,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в якості доказів ворог публікує карту уранових родовищ на території України

"Наша держава має великі поклади різних корисних копалин. Але їхня наявність не дорівнює наявності зброї масового ураження, про яку дезінформує власне населення кремль. Ворог вдається до такої низькопробної маніпуляції: по-перше, бо розуміє, що Міжнародного трибуналу росії не уникнути, тому вже зараз намагається підготувати інформаційне поле для виправдання своїх злочинів, по-друге, у такий спосіб ворог намагається розколоти ЄС та НАТО, які консолідувалися на тлі повномасштабної війни росії проти України", - наголосили у ЦПД.

У Центрі протидії дезінформації застерігають, що для розколу суспільства росія і надалі вдаватиметься до провокацій та маніпуляцій на світовій арені, зокрема через залучення завербованих «закордонних експертів» та проплачені мітинги начебто на підтримку агресії рф.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які російська пропаганда спродукувала 2 квітня.