Міноборони: росія перекидає ракетні комплекси у район гомеля

Територія білорусі активно використовується росією для здійснення агресії проти України. Наразі в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ворог не залишає своїх планів захопити повністю Донецьку та Луганську області. Також він зазіхає на Харківську область і намагається посилити там свої позиції, перегрупувати війська, укріпитися. Зараз ми спостерігаємо, що в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати, очевидно, це пов’язано з планами здійснювати ракетні удари або використовувати їх там як інструмент шантажу та залякування. Тому територія білорусі продовжує використовуватися активно рф для здійснення агресії», - сказала Маляр.

За її словами, жодну зі своїх цілей ворог не полишив, навіть відведення військ від Київської та Чернігівської областей - це не добровільне відведення, а результат роботи ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 березня росіяни відводять свої сили на Київщині, але наразі важко говорити про те, що відбувається серйозне відведення їх військ на Чернігівщині.