У рф змінили риторику щодо вторгнення в Україну, росіян готують до менш грандіозних «перемог»

Командування генштабу збройних сил росії змінило риторику щодо цілей повномасштабного вторгнення в України, росіян готують до менш грандіозних "перемог".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, начальник генштабу зс рф Сергій Рудський просуває наратив, що основна мета "спецоперації" в Україні - "повне визволення Донбасу", а про "денацифікацію" і "демілітаризацію" України Рудський останні кілька днів не згадує.

Крім того, міжнародний відділ пропагандистського медіа РИА публікує мапу, на якій зафіксовано, що російські війська протягом двох тижнів не здійснюють наступ у жодному напрямку.

"Більше того, на пропагандистській карті зображено скупчення українських військових біля тимчасово заблокованих окупантами українських населених пунктів", - ідеться в повідомленні.

Ці факти можуть свідчити про те, що ворог поступово змінює інформаційний ґрунт для російського населення. Оскільки "спецоперація" пішла не за запланованим у кремлі сценарієм, росіян готують до менш грандіозних "перемог", наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, у Пентагоні вважають, що росія зосередилася переважно на воєнних діях у Донецькій та Луганській областях, а не біля Києва, аби відрізати українські сили на сході від решти країни, намагаючись створити важелі впливу на переговорах.