На Луганщині відкрили справу проти першого віцеспікера ради федерації рф

Луганська прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо першого заступника голови ради федерації федеральних зборів рф.

Про це повідомляє у Телеграмі Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 10 березня в тимчасово окупованому селищі Станиця Луганська перший заступник голови ради федерації федеральних зборів рф здійснював інформаційну підтримку дій збройних сил країни-агресора щодо окупації території України.

"Він наголошував на належності Луганської області російській федерації. Також провів зустріч з місцевими мешканцями та акцентував на необхідності підкорення "новій владі" та неможливості повернення селища до складу України", - зазначають в ОГП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як раніше повідомлялося, у захопленій ворогом Станиці Луганській незаконні збройні формування "ЛНР" почали примусову паспортизацію мирного населення.