міноборони рф в 10 разів занизило кількість вбитих солдатів у війні з Україною

російське військове відомство дало свою версію втрат російських військовослужбовців під час військової агресії в Україні – 1351 убитий. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі тасс.

"вс росії втратили за час операції в Україні 1351 військовослужбовця вбитими, 3825 дістали поранення", - заявили в міноборони росії.

У військових діях в Україні беруть участь також представники багатьох інших силових відомств росії - мвс, росгвардії, фсвп.

Вперше міноборони росії повідомило про свої дані про втрати армії під час війни в Україні 2 березня. Тоді за їхньою версією з початку військових дій загинули 498 окупантів, дістали поранення – 1597.

21 березня російське пропагандистське видання «комсомольская правда» опублікувало в новинному матеріалі про черговий брифінг представника міноборони росії про війну з Україною дані про втрати російських окупантів - вбито 9861, поранено - 16 153. Пізніше керівництво видання заявило, що сайт газети було зламано хакерами, внаслідок чого з'явилася дана публікація.

За даними Генштабу ЗС України, на ранок 25 березня загальні бойові втрати противника з початку війни орієнтовно становлять близько 16 100 осіб.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл.

Після початку війни росія зазнала масштабних та всебічних санкцій з боку світової спільноти.