У 200-й мотострілковій бригаді рф із 648 осіб живими залишилося тільки троє - Арестович

Відео

У 200-ій окремій мотострілковій бригаді російської федерації із 648 військовослужбовців особового складу, які воювали проти України, живими лишилося троє, двох з них поранено.

Про це розповів позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Батальйонно-тактична група 200-ї, невдала назва, окремої мотострілкової бригади, яка брала участь у «спеціальній воєнній операції» на території України, понесла значні втрати у живій силі: з 648 військовослужбовців, яких було відправлено для ведення бойових дій, загинуло 645. Залишилося ( живими – ред.) лише троє, двоє з них поранені», - зазначив Арестович.

Крім того, він проінформував, що попри залякування особового складу 7-ї десантно-штурмової гірської дивізії з Новоросійська позбавленням волі до двох років за відмову брати участь у війні проти України, близько 50% особового складу одного з полків дивізії написали рапорти про відмову від участі в бойових діях.

Радник керівника ОП відзначив, що передовий командний пункт цієї дивізії знаходиться на аеродромі в Чорнобаївці на Херсонщині.

«Тепер ми розуміємо стан душі військовослужбовців, які категорично відмовляються їхати воювати в Україну», - сказав Арестович.

Він додав, що відомо про відмову особового складу з підрозділів росгвардії і поліції росії їхати в Україну. Так, за його словами, у Ростові-на-Дону 12 таких осіб зараз піддаються переслідуванню з боку російської влади.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.