Ткаченко: Прийняти умови рф - означає піти назустріч терористам

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає жителів тих міст і регіонів, де точаться особливо запеклі бої з агресором, продовжувати боротьбу.

Про це Ткаченко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріупольці, харківʼяни, сумчани, чернігівчани, донеччани, луганчани, херсонці, жителі Київської області та всіх українських міст, містечок та сіл, у яких російський агресор не відступає: вся Україна продовжує боротися з вами проти окупантів. Розуміємо, що ви перебуваєте зараз в найскрутнішому стані. Вам зараз дуже важко, і земля йде з-під ніг. Але закликаю вас: борітеся! Не давайте окупантам приводу навіть подумати, що вони домоглися своєї цілі. Бо їм це ніколи не вдасться. Ми з вами сильний та незламний народ, а наша воля сильніша за будь-яку зброю, ви самі це знаєте», - заявив міністр.

Він зазначив, що Україна не може піти на умови рф, бо вони є повним нонсенсом. За його словами, погодитися з ними - означає піти назустріч терористам, які намагаються знищити Україну з лиця землі, загарбавши наші території.

«Тому росіяни вчергове повертаються до своїх «традиційних» дій: влаштовують геноцид української нації. Це має скінчитися. Треба вистояти, друзі. Тримаймося купи і даємо відпір ворогу. Вірю, що зовсім скоро ми святкуватимемо перемогу. Але для цього маємо бути сильними, разом і зараз», - додав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення щоденно зростає і вже перевищує 3 тисячі. У місті гуманітарна катастрофа.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що внаслідок авіаударів російських військ Чернігів опинився на порозі гуманітарної катастрофи.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.