Білоруські військові масово відмовляються воювати проти України

Імовірність залучення збройних сил республіки білорусь до війни проти України на боці російської федерації існує, але білоруські військові відмовляються брати в цьому участь.

Про це Міністерство оборони України повідомляє в оперативній інформації щодо російського вторгнення, передає Укрінформ.

"Існує ймовірність залучення збройних сил республіки білорусь у війні проти України на боці російської федерації. Але, за наявною інформацією, велика кількість особового складу та деякі командири відмовляються від участі в окупаційних діях проти нашої держави", – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що військово-політичне керівництво білорусі продовжує надавати російським військам всебічну підтримку у використанні аеродромної та транспортної мережі, окремих закладів охорони здоров’я. А отже, є співучасником злочинів проти українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, загроза наступу військ з республіки білорусь на Волинському напрямку є високою, проте українські захисники готові дати відсіч.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ поінформували, що російська військова техніка підходить до білоруського кордону, щоб з певними силами спробувати проникнути на територію України.