Для оборони України сьогодні потрібні всі, кого мобілізовують - Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр нагадала громадянам, що для захисту України потрібні всі, кого мобілізовують, - навіть ті, хто ніколи не тримав зброю в руках.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

«Ця війна завідомо програшна для рф, незалежно від того, скільки вона триватиме. Саме тому дії рф ірраціональні, бо вони пішли війною проти держави та армії, які вже 8 років ефективно стримували їхнє просування вглиб території України. Ми були готові до цієї війни наскільки нам дозволяли наші спроможності. Саме тому ворог не зміг миттєво досягти своїх цілей, і Збройні сили зупинили наступальну активність ворога», - зазначила Маляр.

Вона додала, що це не просто війна. «Це наша історична місія - перемогти одвічного ворога. Зараз ми на піку нашої сили та єдності. Тож є шанс нарешті поставити крапку на імперських амбіціях рф», - сказала Маляр.

За законом, чисельність Збройних сил - 261 тисяча, з них військових - 215 тисяч, вони захищають 1800 кілометрів фронту і 42 мільйони людей. У воєнний час до цих 215 тисяч додаються мобілізовані особи. «Згадайте ці цифри, коли будете писати пости і коментарі з питанням, чому вас мобілізовують, якщо ви не тримали ніколи зброю у руках. Військово-обліковим спеціальностям вчать від 5 до 15 днів. І сьогодні для оборони держави потрібні всі, кого мобілізовують», - заявила вона.

Також Маляр зауважила, що ця війна буде тривати певний час, бо чим масштабніша ціль, тим більше зусиль і часу піде на її досягнення. «Тому налаштуйтесь на шлях до перемоги. Припиніть хвилюватись і нервувати, почніть нормально спати і, за можливості, займайтесь фізичними вправами, бо для досягнення перемоги вам потрібні сили», - зазначила вона.

Маляр також порадила українцям скласти список речей, які вони повинні зробити в першу чергу після перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, під час війни українців закликають утриматись від оприлюднення інформації щодо постачання зброї ЗСУ, про розташування військових об'єктів, а також від критики військового керівництва за ті чи інші рішення, адже все це ворог використовує, аби знищити Україну.