Російських загарбників обстрілюють снарядами з інструкцією, як здатися в полон

Фото

Закарпатський легіон обстрілює російських загарбників спеціальними снарядами із пропозицією здатися - ці пропозиції містяться у листівках з детальними інструкціями здачі в полон.

Про це у Фейсбуці повідомив прессекретар 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Ярослав Галас, передає Укрінформ.

"Артилерійський дивізіон 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади обстрілює територію, де розміщені російські війська, спеціальними снарядами, напакованими листівками з детальними інструкціями здачі в полон", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що 122-міліметрові снаряди вибухають у повітрі й листівки падають на позиції росармії.

Листівки з детальними інструкціями здачі в полон / Фото: Ярослав Галас

У них детально розписаний алгоритм здачі в полон із гарантіями збереження життя, гуманним ставленням, можливістю телефонного спілкування з рідними в РФ, амністією й поверненням додому після завершення бойових дій.

Як зазначили у бригаді, російські військові здаються 128-й бригаді навіть без листівок, однак інструкції з гарантіями будуть додатковим стимулом припинити бойові дії й скласти зброю.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.