«Ручними» для рф можуть стати лише поодинокі представники влади - Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр не виключає, що в Україні знайдуться представники місцевої влади, які погодяться перейти на бік росії, але це будуть поодинокі випадки.

Про це Маляр сказала в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Звісно, ми повинні бути чесними, що можуть знайтися люди, інтегровані люди, які увесь цей час були, як то кажуть, «сплячими» агентами або чекали, що ворог все ж таки сюди прийде, і вони зможуть зараз себе проявити. Треба бути дуже уважними. І тут велику роль зіграє наша пильність до них. Якщо вони себе проявляють, а вони зараз в абсолютній меншості будуть, якщо проявляться, треба вживати заходів», - сказала Маляр.

За її словами, нині ситуація відрізняється від 2014 року, коли співпраця з окупантами була тенденцією, і значна частина представників місцевої влади, правоохоронних органів і навіть Збройних сил, зокрема у Криму, пішли на це.

«Зараз такої картини вже немає», - додала заступниця міністра оборони.

Характеризуючи загальну ситуацію, вона нагадала, що Маріуполь досі перебуває в облозі, а в тих регіонах, де ворог тимчасово захопив територію, є факти викрадення представників місцевої влади.

На думку Маляр, загалом для ворога ситуація невтішна - загарбники знизили наступальну активність. «У більшості його місць дислокації логістика знищена. Це означає, що навіть командири сьогодні не можуть зв’язатися зі своїми підлеглими. Це означає складнощі з провіантом, із дозаправкою», - сказала вона.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.