Зеленський запропонував російським військовим шанс вижити

Відео

Президент України Володимир Зеленський від імені українського народу запропонував російським солдатам дати шанс вижити.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав у своєму вечірньому зверненні після 19-го дня опору російської агресії.

«Я хочу сказати російським солдатам. Тим, які вже зайшли на нашу землю, і яких ще тільки збираються відправити воювати проти нас. Російські строковики! Послухайте мене особливо уважно. Російські офіцери! Адже ви вже все зрозуміли. В України ви нічого не заберете. Ви забиратимете життя. Вас дуже багато. Але й ваше життя також заберуть. Та заради чого вам гинути? І навіщо? Я знаю, що ви хочете вижити», – сказав Зеленський.

За його словами, перехоплення розмов російських військових свідчать про те, що вони насправді думають про цю війну, про свою державу. Чуючи це все, наголосив Зеленський, ми робимо висновки, і запропонували агресорам вибір.

"Від імені українського народу даю вам шанс, шанс вижити. Якщо ви здаєтеся нашим силам, ми будемо поводитися з вами так, як і належить поводитися з людьми. Саме з людьми – гідно. Як з вами не поводилися у вашій армії. І як ваша армія не поводиться з нашою. Обирайте!», – запропонував український Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого розпочалося російське військове вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали, що супроводжується численними жертвами серед мирного населення.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.