Монастирський закликав українців не передавати інформацію про обстріли рф у соцмережах

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський закликав громадян, що фіксують обстріли, не оприлюднювати цю інформацію в інтернет, бо ворог може відстежувати ці повідомлення та коригувати вогонь за їх допомогою.

Про це він сказав в ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ви (громадяни – ред.) фіксуєте обстріли, якщо відбуваються певні події біля вашого дому, двору, то не передавайте цю інформацію в інтернет, зокрема Фейсбук. Бо якщо це відбувається у перші кілька хвилин, ворог може відстежувати саме ці повідомлення і за їх допомогою коригувати вогонь», - поінформував Монастирський.

Він уточнив, що загарбники можуть скоригувати вогонь, який ведеться по об’єктах, у тому числі житлової інфраструктури, наприклад, якщо попадання відбулося між будинками.

«Краще це офіційні джерела зроблять – ті особи, які уповноважені це робити. Це – офіційні представники ДСНС, ЗСУ або Національної поліції – вони у потрібній формі, у потрібний час обов’язково скажуть про всі наслідки обстрілів», - заявив міністр.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.