Україна щодня відправлятиме допомогу до місць гуманітарної катастрофи – Зеленський

Відео

Україна намагатиметься щодня відправляти гуманітарні вантажі до місць гуманітарної катастрофи і вимагає від росії забезпечувати режим «тиші» на кожному з маршрутів.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Цієї доби ми знову відправили гуманітарний вантаж у Маріуполь. Ми будемо намагатись кожного дня, щоб врятувати наших людей. Я вдячний кожному водію, який намагається реалізувати цю складну місію. Вдячний представникам Церкви, які долучилися до намагань захистити гуманітарний коридор у Маріуполь від обстрілів. Українські війська, зі свого боку, гарантують повну "тишу". ...Російська сторона повинна забезпечити "тишу" по кожному з цих маршрутів. Інакше що тоді взагалі може гарантувати росія на будь-яких переговорах?" - сказав глава держави.

Президент наголосив, що режим «тиші» має бути по всьому маршруту, аби мешканці міст могли отримати їжу, воду та медикаменти та виїхати на безпечну територію. Це стосується і Маріуполя, і інших гуманітарних коридорів, які підготувала Україна: з Макарова, Бородянки, Тростянця, Сум, Полтави, Лебедина, Конотопа, Великої Писарівки, Краснопілля, Пологів, Токмака, Гостомеля, Козаровичей, Микуличів, Андріївки Київської області.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня о 9 годині ранку Україна відкрила гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи, та низки населених пунктів Київщини та Сумщини.