Боєздатних підрозділів білорусі максимум 10 тисяч – Денисенко

Відкриття білоруського фронту не відбулося.

Про це під час телемарафону сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

"Із позитиву - відкриття білоруського фронту не відбулося. Судячи з усього, лукашенко дуже боїться початку подібних бойових дій, він розуміє, що його час як президента білорусі з цього моменту по суті буде закінчено. В білорусі невелика армія, там всього 40 тис. людей. Боєздатних підрозділів, за різними оцінками, 5-8, максимум 10 тисяч. Кинути цю армію сюди зараз, за цих умов - означає отримати кілька тисяч трун. Населення білорусі категорично проти подібних авантюр", - сказав Денисенко.

Він нагадав, що згідно з недавнім опитуванням, проведеному в білорусі, лише 3% респондентів підтримали вторгнення до Україні.

"Думаю, лукашенко буде робити все від нього залежне, щоб ніякого вторгнення зі сторони білорусі наземного найближчим часом не було", - сказав Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України ("Слуга народу"), член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі українських телеканалів заявив, що Україна не має інформації про те, що білоруські війська переходять кордон, але загроза такого вторгнення доволі висока.