Журналіст-росіянин: Я приїхав в Україну, щоб захищати її від моєї батьківщини

Відео

Відомий журналіст, письменник і фотограф Сергій Лойко приїхав в Україну, щоб захищати її від своєї батьківщини, від путіна.

Як повідомляє Укрінформ, зверення письменника опубліковане на офіційній сторінці Генерального штабу Збройних Сил України у Фейсбуці.

«Мене звати Сергій Лойко! Мені 69 років. Я росіянин, але пропрацював майже все своє життя як журналіст-кореспондент для головних американських часописів. Під час моєї журналістської діяльності я був свідком багатьох збройних конфліктів і низки війн, але я ніколи не брав участі на чийсь стороні, я ніколи не брав зброї до рук, оскільки це було б непрофесійно. Зараз ви бачите автомат «Калашников» в моїх руках. І я більше вже не журналіст, а вільна людина. Я приїхав сюди в Україну, на околиці Києва, щоб захищати Україну від моєї батьківщини, від путіна – гітлера сьогодення», - написав Лойко.

Він пояснив, що став воїном, адже вважає цю війну - битвою Армагеддон між добром та злом, битвою між темрявою і світлом. «Вперше у моєму житті, між добром і злом. І я зрештою обрав свою сторону. І я звертаюсь до вас – людей з бойовим досвідом, з досвідом армійської підготовки чи то в США, чи деінде в світі. Я розумію, що уряди ваших держав не можуть бути залучені до боротьби, оскільки занепокоєні, що це може викликати ядерне протистояння з москвою. Але ви особисто, якщо бажаєте допомогти Україні захистити її незалежність і свободу, звертайтесь до посольств України у ваших країнах. І де б ви не жили, приїжджайте сюди та приєднуйтесь до Сил територіальної оборони, як це зробив я», - закликав письменник.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.