Представник МКЧХ повертається до Києва - Шмигаль

Представник Міжнародного комітету Червоного Хреста повертається до Києва.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Твітері за результатами розмови з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

"Мав телефону розмову з президентом Міжнародного Червоного Хреста Маурером. Маємо позитивний сигнал: Червоний Хрест повертає в Київ свого представника. Для нас перший пріоритет на зараз – поставки гуманітарної допомоги в оточені міста та евакуація з цих міст людей", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 8 березня Маурер запевнив Шмигаля, що МКЧХ докладає всіх можливих зусиль для організації гуманітарних коридорів з/до Маріуполя.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять російській агресії.