Голова Луганської ОВА спростував фейки про захоплення Рубіжного

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай закликав не вірити фейкам про захоплення російськими загарбниками міста Рубіжного.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Не вірте фейкам про захоплення Рубіжного - брехня!!! Там майорить синьо-жовтий прапор. Орки зі злості продовжують щодень обстрілювати мирне населення. Їм нічого не вдається, а Луганський напрямок для них недосяжний. ЗСУ їм не по зубах, тож зриваються вони на людях», - написав очільник області.

За його словами, сьогодні під ворожий вогонь потрапили Сєвєродонецьк і села громади, Лисичанськ - район заводу гумових технічних виробів. Російські військові цілеспрямовано обстрілюють об‘єкти життєзабезпечення у Рубіжному, аби залишити місто без комунікацій. Гірська громада також мужньо витримує щоденні атаки загарбників.

Гайдай запевнив, що влада повсюди на місцях, ведеться робота над відновленням комунікацій.

«Дяка всім: комунальникам, газовикам, електрикам, працівникам водоканалів, ДСНС, поліції - респект! Міста функціонують, тому що ви працюєте, незважаючи ні на що!», - зазначив голова ОВА.

Він також повідомив, що евакуація триватиме, гуманітарна допомога прибуває, за що треба подякувати волонтерам по всій країні та за кордоном. Гайдай порадив звертатися до волонтерського штабу в Льодовому й Сєвєродонецьку.

«Дякую вам, мешканці Луганщини, за витримку і за Україну у ваших серцях! Дівчата, любі, нехай завтра буде один подарунок - МИР! Все буде Україна!» - написав Гайдай у переддень 8 Березня.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.