Захисники Маріуполя знищили танкову роту рф та близько 40 загарбників

Фото

Українські військові захищають Маріуполь від російських загарбників, зокрема, знищили цілу танкову роту противника та 6 бойових броньованих машин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Українські захисники продовжують міцно утримувати оборону Маріуполя. Російські окупанти в боях за «Місто-герой України» несуть колосальні втрати. Так, сьогодні морські піхотинці та військовослужбовці полку Азов знищили цілу танкову роту противника, а також 6 бойових броньованих машин та близько 40 загарбників", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, до рук воїнів Об’єднаних сил потрапила документація кремлівських окупантів з поіменним списком особового складу підрозділу та їхніми адресами.

"Маріуполь стоїть, а ворог буде лежати в нашій землі. Слава Україні!" - додають в ООС.

Як повідомлялося, командир полку «Азов» Денис Прокопенко закликав світ закрити небо над Україною і зарадити гуманітарному колапсу в Маріуполі. Командир полку зауважив, що ворог порушує правила війни, обстрілюючи цивільних та руйнуючи інфраструктуру міста, а також піддає маріупольців геноциду, наголосивши на критичній нестачі води та їжі і відсутності електрики та газу в холодну пору року протягом кількох днів.

ЗСУ захищають Маріуполь: знищили танкову роту рф та близько 40 загарбників / Фото: Операція об'єднаних сил

5 і 6 березня організована після переговорів з рф масова евакуація жителів Маріуполя була перенесена у зв'язку з ворожими обстрілами по затвердженому шляху проходження «зеленим коридором».

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан й оголошено загальну мобілізацію.