Російські загарбники застрелили мера Гостомеля під час роздачі допомоги

Доповнено

Російські загарбники вбили голову Гостомельської громади Юрія Прилипка та двох його побратимів, коли вони роздавали людям гуманітарну допомогу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Гостомельська селищна рада, передає Укрінформ.

"Голова Гостомельської громади Юрій Ілліч Прилипко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи згорьованих і розраджуючи зневірених. За це його разом з побратимами Русланом Карпенком і Іваном Зорею застрелили окупанти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Прилипко не мусив іти під кулі окупантів, міг, як і сотні інших, пересидіти в погребі, і ніхто б за це не дорікнув. "Але на нього чекали, на нього сподівалися, в нього вірили. І він зробив свій вибір. Помер за громаду, помер за Гостомель, помер, як герой. Вічна пам’ять і наша вдячність", - зазначили у селищній раді.

Мер Києва Віталій Кличко у Телеграмі висловив співчуття у зв'язку зі смертю голови Гостомельської громади Юрія Прилипко, якого застрелили окупанти.

"Це — мій колега, якого добре знаю по Асоціації міст, по нашій співпраці. Світла пам‘ять Юрій Прилипку. Він до останнього подиху був з громадою. Піклувався про людей", - сказав Кличко.

Як повідомлялося, 6 березня Президент Володимир Зеленський надав звання “Місто-герой” шістьом українським містам, які мужньо обороняються проти російських окупантів, серед них і Гостомелю.