Поблизу Одеси кораблі РФ перегруповуються і готуються до можливого наступу

У районі Одеси кораблі РФ перегруповуються і готуються до можливого наступу. Розрахунки ППО та інші підрозділи ЗСУ готові до відбиття атак. На підступах до міста зведені блокпости.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Станом на 6 березня, війська противника в районі Одеси перегруповуються і готуються до можливого наступу. У Чорному морі продовжують курсувати кораблі супротивника. Але ситуація контрольована – наші засоби ППО та інші підрозділи ЗСУ готові до відбиття нападу противника», - зазначив Братчук.

Підбиваючи підсумки оборони Одеси за 5 березня, керівник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко акцентував, що за дві доби в районі Одеси «підрозділами ПП збито три літаки-винищувачі, затримано трьох льотчиків… Встановлено блокпости на ключових напрямах, і посилюємо контроль за дорогами, щоб унеможливити діяльність диверсійно-розвідувальних груп».

«Хочу сказати, що ми будемо битись за нашу Одесу незважаючи ні на що. І впевнений: ми переможемо», - наголосив керівник ОВА.

За його словами, влада створює спеціалізовані продовольчі склади в кожному районі Одещини, щоб за будь-якої ситуації люди не мали проблем із продуктами харчування.

Як повідомлялося, в Одеській області створюють батальйони другої бригади територіальної оборони.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.