Запорізька АЕС досі перебуває під контролем російських військових

Запорізька АЕС перебуває під контролем військових РФ. Присутність на території атомної станції ворожих військових створює психологічний тиск на персонал.

Про це повідомляє у Телеграмі Держатомрегулювання, передає Укрінформ.

"Присутність на території Запорізької АЕС та у місті Енергодар озброєних ворожих військових та важкої техніки поблизу АЕС створює психологічний тиск як на персонал АЕС, так і на населення", – йдеться у дописі.

У мережі перебувають два енергоблоки Запорізької АЕС. Один блок у ремонті, інші – зупинені. Оперативний персонал Запорізької АЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію згідно з вимогами експлуатаційної документації.

Автоматизована система радіаційного контролю АЕС та автоматизована система контролю радіаційного стану в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження працюють у штатному режимі, змін радіаційного стану не зафіксовано.

Як раніше повідомлялося, в місті перебої з мобільним зв’язком, більшість інтернет-провайдерів не працюють, є складнощі з продуктами харчування.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.