Данілов: Наше завдання – прорвати інформблокаду про «добрі наміри РФ»

Завдання української влади та громадян – прорвати інформаційну блокаду щодо начебто добрих намірів Російської Федерації у війні проти України.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив у ефірі телеканалу "Україна 24", передає кореспондент Укрінформу.

Так, Данілов зауважив, що деякі публічні особи в Росії вже сумніваються у правдивості інформації, яку оприлюднюють офіційні ресурси РФ. Зокрема, за його словами, російські парламентарії ставлять питання, чому в роті було 100 солдатів, а залишилося чотири.

"Наше завдання прорвати цю інформаційну блокаду, що вони сюди заходять з нібито добрими намірами, що тут їх зустрічають із квітами. Наприклад, та провокація, яку вони мали робити в нашому славетному місті Херсоні, провалилися", – наголосив секретар РНБО.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.