Розпочався другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями

Відео

Українська та російська делегації розпочали другий раунд перемовин.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері.

"Починаємо розмовляти з російськими представниками", - зазначив він.

Подоляк поінформував, що ключовими на порядку денному є питання негайного припинення вогню, перемир'я, а також гуманітарних коридорів для вивезення мирних жителів із зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл і міст.

Місце проведення перемовин він не уточнив.

Як повідомлялося, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд перемовин у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій з приводу подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкі, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

У складі української делегації - голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.