Розвідка захопила командно-штабну машину російських військових

Підрозділ Головного управління розвідки Міноборони України захопив російську командно-штабну машину, її передали ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ГУР МОУ, передає Укрінформ.

«2 березня на північно-західному напрямку Києва підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України захопив російський модуль розвідки та управління 9С932-1 (Барнаул-Т)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, призначення машини – здійснення розвідки повітряних цілей.

Під час бою екіпаж модуля знищено. Машину передали у розпорядження 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, вона вже перебуває на бойовому чергуванні.

Разом із машиною до рук українських розвідників потрапила документація відповідного підрозділу окупантів, особисті документи російських військових, карти та засоби зв’язку. Документи ретельно вивчають українські розвідники. Опрацьовуються особисті дані російських військовослужбовців, участь яких у війні проти України відтепер офіційно задокументовано. Особисті документи росіян стануть частиною доказової бази у міжнародних судах, зазначили у ГУР.

"Перші висновки з вивчених документів: в російській армії величезна проблема з розкраданням військового майна. Згідно зі знайденими в машині рапортами командирів, у низці бойових машин підрозділу відсутні стаціонарні засоби зв’язку та необхідне обладнання", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні українські захисники визволили Бучу, що на Київщині.

Крім того, прикордонники 5-го прикордонного загону передовою групою спільно з підрозділами Збройних сил України вийшли на лінію державного кордону на Сумщині.

Фото ілюстративне