Резніков закликав посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що настав час посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу, і перейти до тотального опору.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"160 годин оборони. Росія не витримала і почала визнавати втрати. Це сталося завдяки героїзму наших захисників і захисниць. А також завдяки бійцям інформаційного фронту, які прорвали інформаційну блокаду. Час посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу. Час перейти до тотального опору!" - наголосив очільник МОУ.

За його словами, українська армія успішно зустрічає лобові атаки російських окупантів. Спеціальні підрозділи – ССО, загін спецпризначення СБУ і Головного управління розвідки – ефективно знищують російські війська на марші.

Водночас міністр звернувся до громадян, які перебувають на тимчасово зайнятих ворогом територіях.

"З вашою допомогою наша армія швидше здолає і вижене окупантів. Треба позбавити російські війська тилової підтримки. Не чіпайте танки. Тільки, якщо дуже хочеться. Знищуйте тилові колони. Вони йдуть за колонами з бронетехнікою", - закликав Резніков.

Він зазначив, що коли ворог залишиться без пального, боєкомплекту, їжі, інженерної та ремонтної підтримки, він стане безпорадним.

"Мисливці. Єгері. Лісники. Ви знаєте кожну стежку і кожен ярок у вашому краю. Це ваш час. Ворог повинен відчути, що кожен крок без запрошення по українській землі може стати для нього останнім. Треба, щоб в окупанта була тільки одна мотивація – якнайшвидше втекти з нашої країни", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони РФ уперше визнало втрати у загарбницькій війні проти України. Зокрема, представник МО РФ Ігор Конашенков заявив, що вбито 498 російських військовослужбовців і ще 1597 поранено.

Водночас за даними Міністерства оборони України станом на ранок середи, втрати особового складу з боку окупантів становили понад 5 840 осіб, більш як 200 російських вояків взято у полон.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.