Кулеба обговорив з Блінкеном нові санкції проти РФ та додаткові бойові літаки для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили питання нових санкцій проти РФ і додаткових бойових літаків для України.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема під час телефонної розмови з держсекретарем Кулеба висловив вдячність Штатам за вже надану Україні військову допомогу. Співрозмовники узгодили нові партії оборонної зброї для України.

Міністр особливо наголосив на важливості посилення Повітряних сил Збройних сил України.

Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен обговорили нові жорсткі санкції проти Росії. Вони домовилися, що санкційний тиск має постійно підвищуватися, допоки Росія не припинить війну та не звільнить українські території.

Керівники зовнішньополітичних відомств приділили окрему увагу спробам Росії обійти санкції за допомоги третіх країн та домовилися спільно працювати над закриттям можливих шляхів пом’якшення санкцій.

Кулеба наголосив, що Україна віддана пошуку шляхів дипломатичного врегулювання, але допоки РФ не демонструє готовності до конструктивних переговорів, всі союзники мають демонструвати єдність у підвищенні тиску на РФ на всіх фронтах.

Як повідомлялося, 1 березня Блінкена пообіцяв надати Україні більше підтримки з боку США та ввести нові санкції проти Росії через її агресію.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська декілька днів обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні ввели воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.