Обстріл мирних жителів Харкова здійснив бомбардувальник із території РФ

Фото

Обстріл житлових кварталів Харкова високоточною зброєю вчора, 28 лютого, здійснив російський стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, не перетинаючи кордону.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Командування Повітряних Сил ЗСУ, передає Укрінформ.

"Учора, 28 лютого, стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, немов на навчаннях, не перетинаючи лінію державного кордону, завдав ударів по мирних житлових кварталах Харкова високоточною зброєю – ракетами класу «повітря-поверхня». Бомбардувальник зробив чотири заходи по курсу н.п. Бєсєдино (Курська обл.) – Бєлгород, випустивши по беззахисному місту близько 16 ракет", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що внаслідок ракетного удару зруйновано багатоповерхівки, школи, дитсадки та іншу інфраструктуру міста. За попередніми даними, від цих авіаударів загинули десятки харків’ян, серед них і діти.

Повітряні Сили зафіксували цей злочин проти людяності у проміжку часу з 19.07 по 19.51 28 лютого 2022 року. Свого часу матеріали обов’язково передадуть до Гааги.

"На жаль, у ситуації, що склалася, Повітряним Силам вкрай складно прикривати небо в цьому регіоні, адже частина системи ППО країни знищена ударами балістичних та крилатих ракет рашистів", - зауважили в Командуванні.

Шосту добу триває російсько-українська війна. Українська нація чинить потужний спротив. Ворогу не вдалося стрімко досягти поставлених цілей. Російські окупанти продемонстрували усьому світу свою підступність: нанесення ракетних ударів, ведення вогню реактивними системами залпового вогню та авіаудари свідчать, що вони неспроможні воювати з готовим до тотального супротиву Українським Народом.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.