Під час обстрілу російськими військами Харківської ОДА загинули семеро людей

Під час обстрілу російськими військами будівлі Харківської ОДА загинули сім людей.

Про це в Телеграмі повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Російський ворог безпощадно знищує мирне населення Харківщини! Сьогодні снаряди влучали в житлові масиви, в центр міста, в лікарню, в університет. Мирні люди йшли в аптеки та продуктові магазини. Обстріл ракетами та залповим вогнем – це військовий злочин. Постраждали Північна Салтівка, Нова Баварія, центр міста…», - йдеться в повідомленні.

За словами Синєгубова, через обстріл будівлі Харківської ОДА загинули сім людей, постраждали – 24, серед яких є дитина. Очільник області наголосив, що це лише попередні дані.

Окрім того, внаслідок авіаудару по проспекту Новобаварському вщент знищена багатоповерхівка. Багато людей досі під завалами. Кількість жертв встановлюється.

«Такі дії агресора – військовий злочин проти нації, який має бути покараний найвищими мірами. Людське життя – найбільша цінність. Приношу співчуття усім постраждалим, рідним загиблих. Ми повернемо мир», - додав очільник області.

Водночас українські військові вже збили ворожий літак, який бомбардував місто Харків. Саме він обстрілював житлові будинки.

Як повідомлялося, унаслідок обстрілу російськими військами центральної площі в Харкові загинули 10 людей. Рятувальники дістали з-під завалів тіла ще восьми людей та шестеро осіб постраждали.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.