Прикордонники з острова Зміїний: ДПСУ ідентифікувала майже всіх, кого захопили росіяни

Відео

Державна прикордонна служба ідентифікувала майже всіх прикордонників з острова Зміїний, яких росіяни показали по своєму телебаченню після захоплення їх в полон.

Про це зазначив у відеозверненні речник відомства Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Аналізуючи відеоматеріали, поширені Російською Федерацією, ми та Збройні сили України ідентифікували більшість військовослужбовців. Звісно, що тепер РФ намагається використовувати їх у інформаційній пропаганді...", – сказав він.

Демченко додав, що ДПСУ за допомогою міжнародних гуманітарних місій намагається отримати список усіх прикордонників з острова Зміїний, які знаходяться у ворога.

У відомстві наголосили, що зроблять усе можливе для повернення їх додому.

У ДПСУ нагадали, що намагалися з’ясувати долю прикордонників після обстрілу острова, відправивши на місце цивільне судно "Сапфір", проте його захопив ворог разом з екіпажем.

Як повідомлялося, 24 лютого агресор вів обстріли з корабельних озброєнь та застосував бойову авіацію проти прикордонників та воїнів ЗСУ на острові Зміїний у Чорному морі. За наявною на той момент інформацією, інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений.

Повідомлялося, що на острові загинули 13 українських прикордонників, які відмовилися здатися російським окупантам.

Згодом російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на Зміїному.

Адміністрація морських портів України 26 лютого поінформувала, що Росія захопила цивільне рятувальне судно "Сапфір" в районі острова Зміїний. Судно відправили до острова забрати вцілілих воїнів ЗСУ та, можливо, тіла загиблих.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.