Загарбники обстріляли «Градами» евакуаційний транспорт, відправлений до Волновахи

Евакуаційний транспорт, відправлений зранку до Волновахи, потрапив під обстріл російських «Градів». Ніхто не постраждав, усі перебувають в укриттях.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко.

«Евакуаційний транспорт, відправлений зранку до Волновахи, щоб вивезти людей, поки що не дістався місця призначення – колона потрапила під обстріл російських градів. Увесь склад евакуаційної колони цілий і на даний час знаходиться в укриттях», – написав очільник області.

Але він зазначив, що зранку своїм ходом із Волновахи виїхало з десяток легкових автівок та успішно прослідували у бік Вугледара.

«Представники обласної та районної влади чекають на жителів Волновахи у населеному пункті, назву якого людям повідомляють дзвінком представники місцевої влади, яких усі волновахці добре знають. Прохання слідувати лише їхнім інструкціям», – пояснив Кириленко.

За його словами, щойно вщухнуть обстріли, повторять спробу евакуювати людей.

Кириленко вкотре звернувся до міжнародних гуманітарних організацій із закликом відреагувати на гуманітарні потреби людей і сприяти утворенню зеленого коридору для евакуації жителів Волновахи.

«Люди вже третій день під обстрілами без води, їжі, електрики. Їм потрібна допомога!!!!! Навіть російські окупаційні війська мають це розуміти!» – наголосив керівник регіону.

В Україні п’яту добу триває війна. Запроваджено воєнний стан.