КМДА нагадує, що за мітки для коригування вогню «світить» до 15 років тюрми

Нанесення міток для коригування вогню окупантів, які диверсанти залишають на вулицях і будівлях, є злочином і карається позбавленням волі на строк до 15 років.

Як передає Укрінформ, про це нагадали у КМДА.

Зазначається, що останнім часом в Україні, зокрема у столиці, виявляють велику кількість міток диверсантів - на вулицях і будівлях: як житлових будинках, так і підприємствах. Мітки розміщують для коригування вогню окупаційних військ Російської Федерації.

«В Україні за цю діяльність встановлена кримінальна відповідальність за статтями Кримінального кодексу України 111 та 113 - державна зрада та диверсія», - наголосили в КМДА.

Міська влада закликає громадян негайно повідомляти про місця з мітками, передавати фото до правоохоронних органів та інформувати про підозрілих осіб, які можуть бути причетними до їх нанесення.

Для цього створено офіційний чат-бот - @stop_russian_war_bot. Бот отримує і передає інформацію на відповідні штаби реагування.

Як повідомляв Укрінформ, українські оператори Київстар, Vodafone та Lifecell заблокували доступ до своїх мереж для абонентів з Росії та Білорусі. Таким чином вороги більше не зможуть вводити в оману українців за допомогою телефонних дзвінків і повідомлень.

В Україні третю добу триває війна - 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку 24 лютого РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.